Hallituksen ja kisatoimikuntalaisten esittelyt

Tuija & Faido (c) Joanna Kuosmonen

Tuija Lindahl-Luomala:

Toimin Oulunsalon ratsastajien puheenjohtajana ja kilpailutoimikunnan puheenjohtajana. Pidän seurassa toimimisesta. Mikäs sen parempaa on kuin saa puuhastella tämän niin rakkaan harrastuksen parissa ja vieläpä hyvässä seurassa. Aloitin ratsastuksen Taskilan tallilla 80-luvun alussa, Artsin opeissa. Sieltä jatkoin ABC-tallilla ratsastamista, jossa myös kilpailin jonkin verran minulle niin rakkaan esteratsastuksen parissa. 90-luvun alussa ratsastus jäi tauolle opiskeluiden vuoksi. Aloitin ratsastamisen uudelleen Hietasaaren ponipihalla 2000-luvun alussa, josta vaihdoin Aaltokankaan ratsutalleille.

Oulunsalon ratsastuskoulun avaamisesta saakka olen ratsastanut tehoeste tunnilla keskiviikkoisin. Tavoitteenani onkin kehittyä ratsastajana mahdollisimman paljon sekä monipuolisesti.Tallin hevosilla ja opettajien Petrin & Nikon opeissa siihen onkin hyvä mahdollisuus. Ratsastus harrastusta aijon jatkaa vielä pitkään.

Kilpailen seuramme omissa kilpailuissa este- ja kouluratsastuskilpailuissa. Olen myös käynyt muuallakin muutamissa seura – ja alue-tason esteratsastuskilpailuissa Unicumin kanssa aikaisempina vuosina.

Lempihepat tallilla tällä hetkellä ovat Faido, Zamirah, Cami & Afrika, vaikkakin talli on täynnä kivoja heppoja joilla kaikilla on mukava ja opettava ratsastaa. Ratsastuksen ja seuratoiminnan lisäksi harrastan perheeni kanssa matkailuautolla huristelua :) Perheeseeni kuuluu aviomies Juhani, poika Juuso sekä koirat Harri ja Genda. Ammatiltani olen koulunkäynninohjaaja ja työskentelen erityislasten kanssa.

Tuija Lindahl-Luomala sai Pronssisen ansiomerkkin 13.12.2014:

Pronssinen ansiomekki voidaan myöntää SRL:n päätöksellä: Henkilölle, joka on toiminnallaan tai toimenpiteillään huomattavasti tukenut liiton tai sen jäsenyhdistyksen/yhteisön työtä. Henkilöltä edellytetään vähintään 5 vuoden toimintaa liiton tai jäsenyhdistyksen/yhteisön hyväksi.

Ansiomerkin myöntämisperusteet:

Tuija Lindahl-Luomala on toiminut Oulunsalon Ratsastajien seurassa vuodesta 2008. Hän on toiminut seuran puheenjohtajana kaksi vuotta sekä OUSA:n kilpailutoimikunnan puheenjohtajana usean vuoden ajan.Tuija on toiminut esimerkillisesti kehittäen Oulunsalon Ratsastajien toimintaa mm. kilpailutoimintaa & kivakaveri toimintaa.Näiden perusteiden pohjalta Oulunsalon Ratsastajat ry on anonut ja Suomen Ratsastajainliiton hallitus on myöntänyt Tuija Lindahl-Luomalalle ansiokkaasta seuratyöstä Pronssisen ansiomerkin!

- Oulunsalon Ratsastajat Ry -

Jaana & Fella (c) Joanna Kuosmonen

Jaana Karjalainen:

Olen seuran jäsensihteeri, varapuheenjohtaja ja kisatoimikunnan jäsen.Aloitin ratsastuksen 7-vuotiaana Saaran tallilla. Sieltä siirryin Taskilan ratsastustallille Artsin oppeihin ja sieltä jatkoin ABC-tallille.

Tutustuin myös ravimaailmaan hoitamalla perhetuttujen ravihevosia. 90-luvun alussa ratsastus jäi tauolle mutta kipinä jäi kytemään ja aloitin ratsastuksen uudestaan 2000 luvun alussa Aaltokankaan ratsastustallilla. Oulunsalon ratsastuskoulun avaamisesta saakka olen käynyt ratsastamassa keskiviikon tehoeste tunnilla.


Lempihevoseni on Fella joka on vienyt sydämeni myös esteratsastukseen! O´neil oli lempiheppani jota olen jäänyt kaipaamaan.

Perheeseeni kuuluu mieheni Keijo ja kaksostytöt Nea ja Noora. Nean näkeekin tallilla ja kisoissa innokkaana pikkuratsastajana.Nooraa hevoskärpänen ei ole päässyt puremaan!

Taru Kaarlela:

Aloitin OUSA:n rahastonhoitajana loppukesällä 2017 ja siitä lähtien olen puuhaillut myös kisoissa, talkoissa ja muissa OUSA:n tapahtumissa. Ratsastin lapsena joitakin vuosia, mutta teini-ikä vei pois talleilta.

Oulunsaloon uskaltauduin takaisin satulaan-iltapäivän kautta keväällä 2016 ja siitä homma lähti niin sanotusti laukalle, kun oppimisintoa ei enää tyydyttänytkään yksi tunti viikossa. Tällä hetkellä käyn vakiotunneilla tiistaisin ja lauantaisin, mutta yllättävän usein löydän itseni myös muilta tunneilta, yksäreiltä ja kursseilta.

Yksittäistä lempihevosta minulla ei pitkään aikaan ollut, mutta useimmiten taidan kyllä nykyään rapsutella ja lässytellä Magyarille, joka on ollut myös luottopolleni esteillä. On mukavaa huomata, kuinka taitojen karttuessa entisistä ei-suosikeistakin alkaa tykätä, eikä esimerkiksi Danituksen ravi ole enää kauhistus. Heppailun lisäksi puuhailen kahden kissani kanssa, joogaan ja ratsastuksen rahoittamiseksi työskentelen arkkitehtitoimistossa.

Sari Sikkilä:

Toimin Oulunsalon ratsastajien sihteerinä ja toisin kuin monet en ole ratsastanut lapsena. Vapaa-aika on kulunut palvelukoiraharrastuksen parissa ja perheessä on ollut rottweilereita
20 vuotta, joista viimeisin kuoli vuosi sitten. Niiden kanssa olen harrastanut jälkeä, hakua ja suojelua. Olen myös toiminut paikallisen alaosaston sihteerinä ja monissa muissa tehtävissä useampia vuosia.

Ratsastuksen aloitimme tyttäreni Emmi kanssa Äimäraution ratsastuskeskuksella 2012 loppuvuodesta Jaanan palatessa takaisin opetushommiin. Taidoissa minä olen jäänyt kalkkiviivoille ratsastustapaturman vuoksi noin vuoden harrastamisen jälkeen.
Varusteita en ole myynyt, että jospa joskus... ;) Tällä hetkellä on kuitenkin tärkeämpää panostaa omien lasten harrastuksiin.

Oulunsalossa olemme käyneet alkuvuodesta 2014 irtotunneilla ja syksystä sitten vakiotuntipaikalla. Tällä hetkellä kuulun ns kkk-joukkoihin eli kannusta, kuljeta ja kustanna. Minut näkee tallilla keskiviikkoisin ja lauantaisin.Perheeseeni kuuluu mieheni Tom mi, lapset Emmi ja Lauri sekä koirat Anton ja Manu.

Linda & Alastra (c) Joanna Kuosmonen

Linda Ervasti, Oulunsalon Ratsastajat Ry:n kunniajäsen:

Olen seuran Turvallisuuspäällikkö, nuorisovastaava ja yksi kisatoimikunnan jäsenistä. Olen myös mukana OUSAn kivakaveri toiminnassa.

Olen harrastanut ratsastusta oikeastaan niin kauan kuin vain muistan, ja nykyään se on todella iso ja tärkeä osa elämääni. Matkan varrelle on mahtunut useita erilaisia hevostuttavuuksia, mutta yksi tärkeimmistä on ehdottomasti Josi, joka oli vuosia suosikkiheppani Oulunsalon ratsastuskoululla. Nyt Josin lähdettyä ylläpitoon, suosikkiratsun paikan on vienyt Alastra, jonka avulla pääsin vuosia jatkuneesta estepelostani viimein yli.
Aloitin ratsastamisen Oulunsalon ratsastuskoululla hieman tallin perustamisen jälkeen, syksyllä 2007. OUSAan liityin vuonna 2009, kun aloin kiinnostua kilpailemisesta. Vakiotuntini on nykyään perjantaisin, mutta käyn tallilla usein myös muina päivinä.

Ratsastuksen lisäksi harrastuksiini kuuluu valokuvaus, lenkkeily ja salilla käyminen. Ison osan ajastani vie myös ihana shetlanninlammaskoirani Cosmo, jonka kanssa olisi haaveena aloittaa vielä joskus agility.

28.9.2017 " Sinut on ilmiannettu Vuoden ratsastuksen nuorisoteosta. Suomen Ratsastajainliitto järjesti syyskuussa avoimen Vuoden Nuorisoteko-haun, johon sai ehdottaa palkittavaa henkilöä. Vuoden Nuorisoteon-palkinnon voitti Jenni Suhonen Kymijoelta.Ratsastajainliiton Nuoret päättäjät haluavat muistaa myös muita palkinnon ansaitsevia toimijoita, jotka tavalla tai toisella edistävät ratsastuksen nuorisotyötä omassa toimintaympäristössään. Lämmin kiitos omasta panoksestasi"

- Suomen Ratsastajainliitto ry-

Matti & Danitus 2015 (c) Henna Pirkola

Matti Fröjd:

Varaturvallisuuspäällikkö

Henna Penttilä:

Nuorisovastaava.

Saara Kananen:

Vastaan "Katrilli" kioskin toiminnasta.

Heipä hei kaikille!

Tuore OUSAn hallituksen jäsen kiittelee luottamuksesta ja tässä pienoinen esittely
minusta! Olen Saara Kananen, vuosimalia -72, 6 lapsen (vuosimallit -92, -94, -01, -03, -06 ja-08)äiti Tyrnävältä. Kotoisin olen Helsingistä, jossa heppaharrastukseni alkoikin. 11-vuotiaasta alkaen touhuilin sekalaisesti ravi- ja ratsutalleilla,sekä usean vuoden hoidin ja ratsastin myös Ruskeasuolla poliisihevosia. Omaa hevosta ei kuitenkaan ollut mahdollista lapsena saada, joten ravasin talleilla muuten aktiivisesti monet vuodet. Kun olin reilut parikymppinen minulla oli ylläpidossa 1,5 vuotta(vuosina -96-97) virkeä 17 vuotias Arabi-New Forest risteytysruuna, jonka kanssa tuli hypättyäkin ensimmäiseni 120 cm.

Koirat ovat myös aina kuuluneet elämääni, harrastellut pienestä saakka...Kasvatamme
koiria mieheni kanssa, kennelnimi on ollut vuodesta -96, ja ensimmäinen pentue 1999. Tällä hetkellä kotona on 5 koiraa. Harrastamme TOKOa, jälkeä ja koiranäyttelyitä ja jonkun verran agilityä. Pohjoiseen muutettuamme(vuonna 2000), ratsastelin parin naapurin suokkeja jokusen kerran..Vuosimallin-01 ja -03 tyttäreni aloittivat ratsastuksen ja olinkin tiiviisti mukana seuraamassa heidän tuntejaan. Jossain vaiheessa iski niin kova heppakuume, että päätin aloittaa ratsastuksen uudestaan nähtyäni lehdessä ilmoitukseen,
jossa Oulunsalon Ratsastuskoulu järjestää seniori-ikäisille kokeilutunnin, sinne menin (helmikuussa 2014) ja sille tielle jäin! Aika nopsaan asiat muistuivat mieleeni, ainoa mikä minussa aloitti alusta, oli minun huono selkä. Mutta ratsastus on kehittänyt tasapainoa ja
lihaksistoa niin mahtavasti, että aion ratsastaa niin kauan kuin pystyn! Voin suositella lämpimästi selkävaivaisille, ratsastus on oiva liikuntamuoto muun liikunnan ohessa. Kun aloitin ratsastuksen uudestaan, lupasin itselleni että en kuitenkaan esteitä ala enään hyppäämään,MUTTA, nyt olen hypellyt parisen vuotta, koukkuun jäin! Kuitenkaan en aio 100 cm. ylittää, hyvä mieli tulee vaikka pysyy sen alapuolella.

Kisaamisen aloitin vasta näin sennuikäisenä, yhdet estekisat ja yhdet koulukisat takana( vuonna 2017).Minua tulette näkemään seuran kisoissa tasaisesti niin kentällä hevosen selässä kuin talkoilemassa. Vakkarituntini on maanantai-iltaisin ja usein käyn myös jollain peruutuspaikoilla muinakin päivinä.

Pidän ihmisistä, olen avoin ja sosiaalinen ihminen, jotta jos tuntuu että sinulla on asiaa tai
kysyttävää, niin tule reippaasti nykimään hihasta!

"Hevonen on Jumalan lahja ihmiskunnalle" – Arabialainen sananlasku

Ullamaija Parkkonen:

Kioski

Ida Hernesniemi:

Kioski

Laura Mattila:
Olen mukana seuran KivaKaveri-toiminnassa.

Minut nostettiin 2-vuotiaana valkoisen ponin satulaan, ja aina siitä lähtien olen ollut intohimoinen heppatyttö, porkkanansyöttäjä ja esteratsastaja. Lapsena ratsastin useilla eri talleilla ja vuodesta 2007 alkaen vanhempieni omistamalla Oulunsalon Ratsastuskoululla.


Ensimmäisen oman ponini Disneyn sain vuonna 2009.

Olen onnekas, kun olen saanut tutustua niin moneen ainutlaatuiseen hevoseen ja poniin. Aivan jokainen kohtaamani kauraturpa on opettanut minulle jotain, usein minusta itsestäni. Elämässäni on ollut paljon minulle erityisen tärkeitä hevosia, joita kaipaan ja muistelen.

Minun on kuitenkin helppo nimetä se itselleni kaikkein rakkain, "elämäni hevonen". Se on edesmennyt ponitammani Sheila, jonka kanssa kilpailin esteratsastuksessa SM-tasolla. Sheila oli minulle paljon enemmän kuin poni - se oli paras ystäväni. Toivon muidenkin ratsastajien löytävän samankaltaisia kokemuksia hevosten parissa; uskoakseni tässä koko lajissa on kysymys juuri siitä - hevosen ja ihmisen välisestä ystävyydestä ja luottamuksesta.

Tällä hetkellä ratsastan ja kilpailen pääsääntöisesti äitini hevosella Castellolla sekä Le Cayenne R eli Cayennella. Käyn myös mahdollisimman paljon opetustunneilla muilla hevosilla. Vakiotuntini on keskiviikon tehoestetunti, mutta käyn paljon peruutuspaikoilla muillakin tunneilla.

Helena Mattila:

Heppoja olen harrastanut pikkulapsesta saakka ja vuonna 2007, kun perustimme mieheni kanssa Oulunsalon Ratsastuskoulun tuli hevosista minulle myös työ. Hevosten kanssa minulle on tärkeintä niiden luottamuksen voittaminen. On kaikkein ihaninta saada kokea, kuinka meille esim tulee uusi hevonen joka on arka/pelkää ym ja pääsee näkemään kuinka sen käytös muuttuu ja se alkaa luottamaan. Se on palkitsevaa.

Syksyllä 2017 hankin elämäni toisen oman hevosen Castellon. Castellon kanssa nyt etsitään yhteistä säveltä maastoilemalla ja tunneilla opiskelemalla.

Tallitöissä lempityötehtäväni on siivota karsinoita. Silloin mieli lepää ja ajatukset nukkuu, saa vaan heitellä kakkakikkaroita kaikessa hiljaisuudessa.

16.12.2017(c) Kari Mattila

Oulunsalon Ratsastajat Ry:n Kunniajäsenet:

Linda Ervasti, Petri Lopakka ja Niko Häikiö

Oulunsalon Ratsastajat Ry:n ensimmäiset Kunniajäsenet:

Veikko ja Tarja Pirnes.