Kilpaileminen meillä

Linda & Catleen © Joanna Kuosmonen

Kilpaileminen


Osallistumisoikeus


Osallistuakseen kilpailuihimme ratsastajan tulee olla Oulunsalon Ratsastajien jäsen tai olla Oulunsalon Ratsastuskoulun vakioasiakas (vakiotuntipaikkalainen tai muuten säännöllinen asiakas).Kaikilla kilpailijoilla tulee olla vakuutus. Seuramme jäsenillä on SRL:n vakuutus, joka korvaa tiettyyn rajaan asti myös kilpailutilanteessa tapahtuneet tapaturmat. Mikäli kilpailija ei ole ratsastusseuran jäsen, tulee hänellä olla esimerkiksi Green Card -vakuutus.Ilmoittautuminen


Olemme uudistamassa kilpailujemme ilmoittautumiskäytäntöä. Haluamme, että kaikilla on
entistä paremmin tasapuoliset mahdollisuudet paitsi ilmoittautua, minkä lisäksi haluamme varmistaa, että ratsujako tapahtuu reilulla tavalla.

Tällä hetkellä kokeilemme seuraavanlaista ilmoittautumista.


Ilmoittautumisen ensimmäinen vaihe alkaa 3 viikkoa ennen kilpailupäivää ja kestää viikon. Ensimmäisessä vaiheessa on mahdollista ilmoittautua joko tallilla olevaan lukolliseen palautuslaatikkoon, sähköpostitse osoitteeseen ousankisatoimikunta@gmail.com tai tekstiviestitse kisatoimikunnan uuteen Prepaid-numeroon 0402572079. Ei siis huolta, vaikka et pääsisi tallille ilmoittautumisaikana.

Ilmoittautuessaan jokainen ilmoittaa 3 ratsutoivetta, joiden perusteella hevoset jaetaan.Ratsujako on nähtävissä toisen ilmoittautumisvaiheen Padlet-sivulla viimeistään 2. vaihetta edeltävän sunnuntaina loppuun mennessä.


Kuten aiemminkin, toisessa ilmoittautumisvaiheessa jäljelle jääneet paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Jotta kaikilla olisi yhtäläiset mahdollisuudet olla nopeita, tämä vaihe hoituu nyt sähköisesti Padletin kautta. Padletin kautta ilmoittautumiseen löytyy tarkemmat ohjeet Padlet-sivulta ja alla olevasta kuvasta.

Yksityisratsukot ilmoittautuvat kilpailukutsussa annettujen ohjeiden mukaisesti.


Kilpailukutsu, lähtö- ja toimihenkilölistat sekä tulokset


Kilpailukutsussa kerrotaan kilpailujen ajankohta, ratsastettavat luokat, ilmoittautumisaika ja muuta tärkeää tietoa kilpailuista. Kilpailukutsu julkaistaan yleensä 1. ilmoittautumisvaiheen alkaessa ainakin tallilla ilmoitustaululla sekä seuran nettisivuilla. Tulevat kilpailut päivämäärineen on nähtävissä jo aiemmin seuran nettisivuilla.

Lähtö- ja toimihenkilölistat julkaistaan ennen kilpailuja kutsussa ilmoitettuna ajankohtana seuran nettisivuilla. Kilpailujen tulokset julkaistaan seuran nettisivuilla mahdollisimman pian kilpailujen
jälkeen.


Lähtömaksu

Ratsastuskoulun hevosella kilpaileville lähtömaksu on ensimmäisestä startista 20€ ja seuraavista 15€. Lähtömaksu sisältää ratsastuskoulun hevosvuokran 11€.


Yksityisratsukoille lähtömaksu on 12 € ensimmäisestä startista ja 10 € seuraavista.


Ratsastettava rata tai ohjelma

Koulukilpailuissa kussakin luokassa ratsastettava ohjelma kerrotaan kilpailukutsussa ja se on nähtävillä myös tallilla olevalla ilmoitustaululla yhtä aikaa kilpailukutsun kanssa. Ratsastettava ohjelma on aina jokin Suomen Ratsastajainliiton kouluohjelmista tai Oulunsalon
Ratsastajien omista kouluohjelmista. SRL:n ohjelmat löytyvät myös liiton nettisivuilta (linkki). Oulunsalon Ratsastajien omat kouluohjelmat löytyvät täältä (linkki).


Estekilpailuissa ratsastettavat radat paljastetaan vasta kilpailupäivänä tallilla, joten radan voi opetella vasta kilpailupaikalla. Estekilpailuissa on myös aina rataan tutustuminen,
jossa rataan voi tutustua jalan.

Talkootehtävät

Kilpailumme järjestetään talkoovoimin. Talkootehtävät jaetaan kilpailijoiden kesken, joten varauduthan siihen, että sinulla voi olla tehtäviä kilpailuissa. Kaikkiin tehtäviin saa ohjeistusta ja apua kilpailunjohtajalta, joten aiempaa kokemusta ei tarvita.


Estekilpailujen toimihenkilötehtävien kuvaukset näet tästä tiedostosta. Koulukilpailujen toimihenkilötehtävien kuvaukset puolestaan löydät täältä.


Kilpailuasu

Kilpailuissamme kilpailuasuksi sopii normaalit, siistit ratsastusvaatteet. Ratsastajan hiusten tulee olla piilossa esimerkiksi nutturalla, kypärän alla tai kiinnitettynä takin alla. Ratsastuskypärän
käyttö on pakollista ja turvaliivin käyttöä suositellaan.

Estekilpailuissa raipan maksimipituus on 75cm. Koulukilpailuissa raippa on kielletty, mikäli toisin ei ohjeisteta esimerkiksi kilpailukutsussa tai kilpailupaikalla.

Ratsastuskoulun hevosten varusteet

Estekilpailuissa ratsastuskoulun hevosilla pidetään samoja varusteita kuin estetunneillakin. Koulukilpailuissa hevoselle saa halutessaan vaihtaa valkoisen kisahuovan. Koulukilpailuissa hevosten varusteita koskee erilaiset säännöt kuin estekilpailuissa, joten esimerkiksi martingaali tulee ottaa pois kilpailujen ajaksi. Tallivahti tietää mitä varusteita hevosella tulee olla ja tarvittaessa auttaa varusteisiin liittyvissä asioissa.

Osalla hevosista pidetään satulahuovan lisäksi esimerkiksi lampaankarvaromaania, geeliä tai muita vastaavia varusteita. Muistathan, että nämä ovat hevosella syystä, eikä niitä saa ottaa pois tai
säätää/asettaa eri tavoin kuin yleensä.

Harjan ja/tai hännän letittäminen on sallittua, mutta letit tulee purkaa kilpailujen lopuksi.

Kunkin hevosen viimeisen ratsastajan tehtävänä on huolehtia, että hevosen kaikki varusteet ovat kuten ne ennen kilpailuja olivat. Esimerkiksi martingaali kiinnitetään takaisin suitsiin ja kisahuopa
vaihdetaan takaisin normaaliin satulahuopaan. Viimeisen ratsastajan tehtäviin kuuluu myös mahdollisten lettien purkaminen.

Lisätietoa ja apua

Kaikissa kilpailemiseen liittyvissä asioissa voi ottaa yhteyttä suoraan kisatoimikunnan sähköpostiosoitteeseen ousankisatoimikunta@gmail.com, seuran sähköpostiosoitteeseen oulunsalonratsastajat@gmail.com, tekstiviestitse (ei puheluita) kisatoimikunnan puhelinnumeroon 040 257 2079 tai tiettyjen kilpailujen ollessa kyseessä kilpailukutsussa ilmoitettuun yhteyshenkilöön. Kilpailutoimikunnan porukkaa voi myös nykiä hihasta tallilla!