Kilpailusäännöt

Ousa Cup

Kilpailu

OUSA Cup on Oulunsalon Ratsastajien sarjakilpailu, joka on tarkoitettu kaikentasoisille ratsukoille. Oulunsalon Ratsastajat järjestää vuosittain neljät este- ja neljät kouluratsastuskilpailut. Timantti Cup -luokkia lukuun ottamatta kaikkien kilpailujen kaikissa luokissa on mahdollista kerryttää OUSA Cup -pisteitä.


Pisteytys

- Jokainen kilpailija saa osallistumisesta 2 pistettä/kilpailut (riippumatta starttien määrästä).

- Luokan tyylikkäimmästä suorituksesta saa mahdollisten muiden pisteiden lisäksi 3 pistettä. Huom. kouluratsastuskilpailuissa ei jaeta tyylikkäin suoritus -palkintoja 14.4.2018 alkaen.

- Luokan ollessa arvostelumenetelmältään sellainen, että voittajia on odotettavissa paljon (esim. estevirheettömien suoritusten ollessa tasavertaisia), jokainen 1. sijoittunut saa 4 pistettä.

- Muussa tapauksessa pisteytys on seuraavanlainen:

1. sija 10p

2. sija 8p

3. sija 7p

4. sija 6p

5. sija 5p

6. ja sitä seuraavat sijat 4p

- Osakilpailun pisteet lasketaan ratsastajan parhaan suorituksen mukaan, vaikka startteja olisi useampia.


Palkitseminen

Vuosittain eniten pisteitä saaneet kilpailijat (sijat 1-3) palkitaan kategorioissa esteratsastus juniorit, esteratsastus seniorit, kouluratsastus juniorit ja kouluratsastus seniorit.

Timantti Cup

Kilpailu

Timantti Cup on Oulunsalon Ratsastajien aikuisille avoin sarjakilpailu, joka on tarkoitettu alkeis-/jatkotasoisille tai vähän kilpailleille ratsastajille sekä kaikille aikuisratsastajille, jotka itse kokevat kuuluvansa tähän kategoriaan.

Timantti Cup -luokkia järjestetään Oulunsalon Ratsastajien kilpailuissa sekä este- että kouluratsastuksen puitteissa. Timantti Cup -luokat ovat avoinna vain aikuisratsastajille.

Luokkien vaikeusaste

Timantti Cup -luokissa ratsastajat saavat valita estekorkeuden/ratsastettavan kouluohjelman annetuista vaihtoehdoista (esim. puomi/ristikko, 40cm ja 60cm, raviohjelma, HeC). Valittu ohjelma tai korkeus ei vaikuta sijoitukseen.


Luokkien arvostelu ja Timantti Cup -pisteytys

Estekilpailuissa jokainen virhepisteettömän suorituksen tehnyt ratsukko sijoittuu tasavertaisesti 1. sijalle. Koulukilpailuissa jokainen hyväksytysti radan suorittanut ratsukko sijoittuu tasavertaisesti 1.sijalle. Voittajat saavat 3 Timantti Cup -pistettä. Lisäksi jokainen osallistuja (myös voittajat) saa 2 osallistumispistettä/kilpailut riippumatta starttien määrästä.


Palkitseminen

Vuosittain este- ja koulukilpailuista saavutetut pisteet lasketaan yhteen ja eniten pisteitä keränneet ratsastajat palkitaan.