OUSA vuosien varrelta

Olemme tehneet kisahaastatteluja vuosina 2011-2015.

Nyt etsimmekin jälleen innokasta kisahaastattelijaa, ilmianna itsesi Tuijalle tuijaluomala@gmail.com niin jutellaan lisää :)

Alla voitte lukea vuosien haastattelut :)

Lindan lisäksi haastattelijoina on toiminut Veera, Taru & Annika

Linda Ervasti Haastattelija

Moikka, minä olen Linda, 95-syntynyt, ikuinen henkinen blondi. Olen ratsastanut Oulunsalon ratsastuskoululla lähes tallin perustamisesta asti ja suosikkini on lähes kokoajan ollut Josi. Ehkä siitä voikin jo päätellä että erityisesti ponit ovat lähellä sydäntä.

Muita harrastuksiani ovat mm. valokuvaus, videoiden editointi ja kavereiden kanssa oleilu. OUSAan liityin muistaakseni vuonna 2009 ja kisoissa sekä talkoilemassa on ravattu siitä lähtien. Olen kirjoitellut aikaisemmin lähinnä vain omaksi ilokseni, tosin pienenä joitain kirjoituksiani ja haastatteluitani julkaistiin lehdessä, sekä kouluni kotisivuilla.

Taru ehdotti minulle että alkaisimme kirjoittaa kisahaastatteluita seuran sivuille yhdessä, kun uutta haastattelijaa etsittiin. Niinhän siinä sitten kävi että seura sai kaksi uutta haastattelijaa yhden sijaan.

Toivottavasti kirjoittamamme haastattelut ovat mieleenne!

-Linda-


11.4.2015/koulukilpailut
Maija Laine

(c) Reetta

Tänään ratsastettiin kenties yhdet vuoden jännittävimmistä kisoista; koulukisat arvotuilla ratsuilla! Maija Laine toimi näiden kisojen kilpailunjohtajana, kuten edellisvuonnakin. Maija kertoo pitävänsä kilpailujenjohtajana toimimisesta ja järjestävänsä erilaisia tapahtumia myös työnsä yhteydessä.

Maija starttasi myös itse helppo C –luokassa ja tällä kertaa ratsuksi osui Alastra, jolla hän oli ratsastanut vain kerran aiemmin, puolitoista vuotta sitten. Ratsukon yhteistyö kuitenkin pelasi hyvin ja he sijoittuivat luokassa toisiksi, hienolla 72,941% tuloksella. Maija kehuu Alastran olleen mukava, ja hän ratsastaisi sillä mielellään toistekin. Maija aloitti ratsastuksen kesällä 2009, ja Oulunsaloon hän löysi tiensä vuonna 2010.
Tällä hetkellä Maija ratsastaa mielellään erityisesti Fidellolla ja Catleenillä.

Maija muistelee kuitenkin suosikkihevostaan Rassia ja kertoo kokeneensa parhaat hevosmuistonsa juuri kyseisen ratsun kanssa.
-Linda-


14.2.2015/koulukilpailut

Melissa Nikupeteri

(c) Reetta

13 vuotias Melissa Nikupeteri kertoo aloittaneensa ratsastuksen 5 vuotta sitten Koivikon ratsutilalla Kempeleessä. Sittemmin hän on aloittanut ratsastuksen Oulunsalon ratsastuskoululla ja hän kertookin suosikkiratsukseen Alastran. Alastra on ollut Melissan suosikki jo puolen vuoden ajan ja pari on ehtinytkin käymään jo yksissä kilpailuissa, jotka sujuivat hyvin.

Tänään Melissan ratsu oli kuitenkin Lester, jolla hän on ratsastanut vain muutamia kertoja aiemmin. He starttasivat raviohjelmassa ja hieno 61,667% tulos takasi luokassa kolmannen sijan! Melissa kertoo olevansa kisasuoritukseen tyytyväinen, vaikka radassa olikin muutamia kohtia joita hän haluaa parantaa ensikertaa varten.

Melissan ikävin hevoskokemus on putoaminen maastossa Hafka –nimiseltä hevoselta. Onneksi putoamisesta selvittiin säikähdyksellä. Hyviä heppamuistoja Melissalla taas on niin paljon, ettei hän osaa valita kaikkein parhainta.
-Linda-


1.11.2014/Halloween-koulukilpailut

Tiia-Riina Niemelä


(c) Joanna
Tiia-Riina Niemelä, eli Tiitu, kertoo aloittaneensa ratsastuksen entisellä Koivikolla vuonna 2008. Oulunsalon ratsastuskoululle hän löysi tiensä vuonna 2009, sillä samalla tallilla ratsasti moni hänen ystävänsäkin. Ratsastustaipaleensa varrella Tiitu on ratsastanut vielä noin vuoden verran Ponilandiassa, kunnes he tuntiporukan kesken päättivät vaihtaa takaisin Oulunsalon ratsastuskoululle.

Tiitu kertoo Unicumin, eli Unin olleen alusta alkaen yksi hänen suosikkiratsuistaan, sillä se on mukava ja nöyrä sekä este- että koulutunneilla, sekä hoitaessa. Huonoja

puolia Tiitu ei tästä ihanasta persoonasta keksi.

tällä Tällä kertaa näimme Tiitun kuitenkin Danituksen selässä, sillä Tiitu ratsasti siskonsa Anni-Noora Niemelän kanssa pari kur luokan, sijoittuen hienosti kolmanneksi. Tiitu kertoo olevansa tyytyväinen rataan, vaikka parannettavaa laukkaosuuksiin jäikin.

Tiitu kertoo mieleenpainuvimmaksi heppakokemuksekseen ratsastusleirit ja kaikki hetket, jolloin yhteistyö hevosen kanssa on toiminut hyvin. Huonoimpana kokemuksena Tiitu mainitsee putoamisen, kun hän oli pienempi. Tiitun tulevaisuuden tavoitteet ovat kehittyä mahdollisimman paljon ratsastajana ja hevosten käsittelijänä.

-Linda-


27.9.2014/Hevoshullu-koulukilpailut

Miitta Ylinampa

11-vuotias Miitta kertoo aloittaneensa ratsastuksen kaksi vuotta sitten Ahon tallilla. Oulunsalon ratsastuskouluun nuori ratsastaja löysi tiensä noin vuosi sitten, sillä talli oli paljon lähempänä ja hänen kaverinsa ratsastivat samalla tallilla.

Miitalla ei ole suosikkihevosta, sillä kaikki hevoset ovat yhtä mukavia. Eniten hän on kuitenkin ratsastanut Elarilla ja tämän kertaisella kisahevosellaan Saporolla. "Saporossa ei ole mitään huonoja puolia, pelkästään hyviä" kertoo Miitta, kun pyydän häntä kuvailemaan kisaratsuaan.

Parhainta hevosmuistoaan Miitan on hankala keksiä, sillä hänellä on niin paljon hyviä muistoja. Miitta mainitsee kuitenkin erään tunnin Ahon tallilla, jossa hän ratsasti Inkkari -nimisellä ponilla ilman satulaa. Huonoja heppakokemuksia hänellä ei ole.

Pääsimme tänään ihailemaan Miitan ja Saporon menoa kouluradalla, hevoshullu koulukisojen merkeissä. Miitta kertoo olevansa tyytyväinen rataan, ja ratsukko ansaitsikin hienosti 15 tähteä. Suorituksesta ei olisi huomannut, että kyseessä olivat Miitan ensimmäiset ratsastuskilpailut!

-Linda-


28.6.2014/koulukilpailut
Elisa Juntunen


Elisa on varmasti monille tuttu kasvo kisoissa. Tälläkin kertaa näimme Elisan kisoissa, hänen suosikkiratsunsa Lesterin kanssa.

Elisa kertoo, ettei ole päivän suoritukseen täysin tyytyväinen, sillä Lester olisi saanut liikkua radalla hieman paremmin, muuten rata sujui Elisan mielestä hyvin. Elisa kertoo pitävänsä Lesteristä, koska se on rauhallinen ja sen kanssa uskaltaa sekä hypätä, mennä koulua, että ratsastaa ilman satulaa.

Elisa on aloittanut ratsastusuransa 7–vuotiaana, silloisella Koivikon ratsutilalla. Hän innostui harrastuksesta kavereidensa kautta, jotka aloittivat ratsastuksen samaan aikaan. Ikävin hevosmuisto Elisalla on putoaminen, jossa hänen ranteensa murtui. Parhaimmaksi hevoskokemuksekseen ensimmäiset ratsastuskilpailut Saporolla Oulunsalon ratsastuskoululla.

-Linda-


14.6.2014/hevoshullu keppihevoskisat
Venla Hyrynkangas

Tänään tallilla järjestettiin ensimmäistä kertaa keppihevoskilpailut. Myös Venla Hyrynkangas osallistui kilpailuihin hevosellaan Komeetalla.

12 vuotias Venla kertoo kyseisten kisojen olleen ensimmäiset keppihevoskisat, joihin hän oli osallistunut. Kisat sujuivatkin hyvin ja Venlan ja Komeetan rata palkittiin puhtaalla suorituksella.

Venla kertoo harrastaneensa keppihevosia jo pitkään, yli seitsemän vuoden ajan. Alunperin Venla innostui keppihevosista ystäviensä kautta.

Venla harrastaa myös ratsastusta Oulunsalon ratsastuskoululla, jossa hänen suosikkiratsunsa ovat Sheila ja Saporo. Ratsastus on kuulunut Venlan harrastuksiin viimeisten viiden vuoden ajan. ’Sheila on herkkä ja sillä on kivat askeleet, tosin se kiihtyy välillä vähän helposti. Saporo taas on herkkä ja sillä on helppo ratsastaa monenlaisia koulukuvioita’ Venla kertoo vakioratsuistaan.
Venla on osallistunut OUSAn järjestämiin kisoihin aiemmin Saporolla ja Unilla. Parhaaksi heppakokemuksekseen Venla kertookin hänen ensimmäiset estekisansa, joista hän sai hienosti puhtaan radan. Toivottavasti tulemme näkemään Venlalta vastaavia suorituksia myös jatkossa!

-Linda-


26.4.2014/koulukisat
Anni-Noora Niemelä

Anni-Noora kertoo harrastaneensa ratsastusta syksyllä noin seitsemän vuoden ajan. Nuoren ratsastajan ratsastusharrastus alkoi entisellä Koivikon ratsutilalla, yhtä aikaa kaverin kanssa. Myös hänen isosiskonsa ratsasti samalla tallilla.

Nykyään Ankku ratsastaa Oulunsalon ratsastuskoululla. Hänen suosikkiratsunsa ovat Elari ja Sarna, joista jälkimmäisen hän onnistui saamaan tämän päivän kisoihin, sillä tällä kertaa ratsut arvottiin ratsastajien kesken. Päivän kisasuoritus ei sujunut Ankun mielestä ihan putkeen, mutta hän voisi mennä Sarnalla uudelleenkin kisoihin. Ankku ja Elarikin ollaan nähty useaan otteeseen kisoissa mukana, Ankku kehuu molempia suosikkiratsujaan mukaviksi ja reippaiksi ratsastaa.

Ankku kertoo parhaiksi heppakokemuksekseen kaikki ne hetket kun hevosten kanssa onnistuu oikein hyvin ja myös silloin, kun pääsee hyppäämään hieman isompia esteitä. Huonoimmiksi kokemuksekseen hän sitä vastoin mainitsee ne hetket, kun ei onnistu kovin hyvin.

- Linda-


26.4.2014/koulukisat
Johanna Paakkari

Päivän kisoissa Johannan ratsuksi arvottiin Afrika, joka olikin hieman uudempi tuttavuus. Johanna nimittäin kertoo ratsastaneensa Afrikalla vain kerran ennen kisoja. Pari suorittikin radan hienosti läpi ja olivat luokassa ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Johanna kertoo että radassa olisi ollut parantamisen varaa, mutta hän voisi mennä Afrikalla joskus toistekin koulukisoihin.

Johanna kertoo aloittaneensa ratsastuksen ensimmäisellä luokalla. Aluksi ratsastaminen oli satunnaista, mutta säännöllisesti hän aloitti ratsastuksen Ponipihalla. Johanna on harrastanut ratsastusta jo seitsemän vuoden ajan ja tällä hetkellä hän ratsastaa Oulunsalon ratsastuskoulussa. Hänen suosikkinsa ovat Silvano ja Fidello, sillä niiden kanssa on kivaa ja helppoa työskennellä.
Johanna kertoo parhaiksi heppamuistokseen kaikki onnistumiset tunneilla ja huonoimmaksi taas ne tilanteet, kun ratsastus ei suju tai kun ei itse jaksa keskittyä.

- Linda -


15.3.2014/estekisat

Fanni Vuolukka

Tämän päiväisissä Drive in -kilpailuissa näimme 13 -vuotiaan Fannin, ja hänen
uosikkihevosensa Alastran 50-60cm luokassa. Fanni ratsasti Alastran kanssa siistin radan, vaikka matkaan mahtuikin harmilliset 4 virhepistettä. ”Rata sujui ihan hyvin, vaikka Alastra pudotti kakkosesteen, kun en itse katsonut askelta.” kertoo Fanni ratansa jälkeen.

Alastran lisäksi Fannin suosikkihevosiin lukeutuu myös Sheila –poni. Nuori ratsastaja kehuu molempia ratsujaan yrittelijäiksi ja reippaiksi. Huonoiksi puoliksi hän mainitsee Alastran hieman korkean ravin.

Fanni on aloittanut ratsastuksen vuonna 2006, jolloin hän ratsasti epäsäännöllisesti Hietasaaren Ponipihalla. Oulunsalon ratsastuskoululle hän löysi tiensä tallin perustamisen jälkeen.

Fannin ratsastushistoriaan on mahtunut myös huonompia kokemuksia, joista kaikista huonoimpana hän mainitsee sen, kun jäi pudottuaan hevosen alle. Onneksi tässä tapauksessa mitään muutamaa haavaa vakavampaa ei kuitenkaan sattunut.

Parhaaksi hevoskokemuksekseen Fanni mainitsee ensimmäiset kilpailut Alastran kanssa edellisenä vuonna. Uskonpa että tulemme näkemään samanlaisia hienoja suorituksia kisaradoilla tulevaisuudessakin!

-Linda-


15.3.2014/estekisat

Nea Pauna

Tänään kilpailtiin OUSA cupin ensimmäinen osakilpailu esteratsastuksen ja Drive in –kisojen merkeissä.

Näimme jälleen tämän nuoren ratsastajan suoritukset sekä Lesterin, että hänen suosikkiratsunsa Annan kanssa.

11- vuotias Nea ratsasti hienosti puhtaat radat molempien ratsujen kanssa. Onnistuneiden ratojen lisäksi Nea palkittiin Lesterin kanssa vielä luokkansa tyylikkäimpänä. Nea kertookin olevansa molempiin ratoihin ja hevosiin tyytyväinen, sekä kisojen onnistuneen hyvin.

Nea kertoo aloittaneensa ratsastuksen kolme vuotta sitten Oulunsalon ratsastuskoulussa. Hän kehuu tallin osaavia ratsuja, sekä hyvää opetusta. Nean suosikkiratsusta Annasta on vaikea keksiä huonoja puolia, ja Nea joutuu miettimään vastaustaan hetken. ”Kun Anna liikkuu hyvin se on silloin tosi kiva!” Nea kehuu ratsuaan. En ole kovinkaan yllättynyt kun Nea mainitsee parhaimmaksi hevosmuistokseen ensimmäiset hyppykerrat Annalla. Huonoja heppakokemuksia hänellä ei olekaan.

Olemme päässeet näkemään tämän päättäväisen ratsastajan hienoja suorituksia niin koulu- kuin esteratsastuksen merkeissä, toivottavasti tulemme näkemään niitä jatkossa vielä paljon lisää!

-Linda-


15.2.2014/koulukisat Annika Kyröläinen

15 -vuotias Annika kertoo ratsastusharrastuksensa alkaneen puolivahingossa, helmikuussa
2012. 'Menin kuvaamaan ystävieni ratsastustuntia, mutta päädyinkin itse ratsastamaan!' Annika muistelee.

Annikan ratsastusura alkoi Sarin tallilla, jossa hän kertoo oppineensa ratsastuksen perusasiat. Oulunsalon ratsastuskoululle Annika vaihtoi syksyllä 2012 ja suosikiksi vakiintui pian pikkuhevosruuna Saporo. 'Saporossa parasta on se, että sen kanssa pääsee kehittymään ja siinä on myös sopivaa haastavuutta.' Annika kuvailee suosikkiratsuaan.

Annika kertoo parhaaksi hevosmuistokseen viimeisen parin vuoden ajalta ratsastusleirit, sekä ne hetket, kun on kokenut ahaa -elämyksiä hevosten kanssa. Huonoimmiksi muistoiksi Annika taas mainitsee ne kerrat, kun hevosten kanssa kaikki ei ole mennyt aivan putkeen.

OUSAn jäseneksi Annika liittyi vuoden 2013 alkupuolella, jolloin hän ratsasti myös ensimmäisissä kilpailuissa.

Myös tänään Annika osallistui päivän kilpailuihin. Annika ja Saporo ratsastivat läpi C -merkin kouluohjelman, sijoittuen luokassaan hienosti neljänneksi. Annika kertoo radan menneen hyvin ja olevansa tyytyväinen etenkin tarkkoihin ja onnistuneisiin teihin.

Annika ratsasti hienon radan myös Sarna -ponin kanssa. Seuraavia kisoja varten Annika suunnittelee treenaavansa enemmän myös Sarnan kanssa, vaikka olikin suorituksen jälkeen positiivisesti yllättynyt!

-Linda-


15.2.2014/koulukisat

Ida Turpeinen

Ida on ratsastanut ensimmäisiä kertoja jo 2-vuotiaana, mutta "virallisesti" hän aloitti tunnit vuonna 2007 Äimärautiolla.

Oulunsalon Ratsastuskoululle tyttö päätyi vuonna 2012, joilloin hän liittyi myös OUSAan.

Paljon kaikkea on ehtinyt tapahtua näiden vuosien aikana ja parhaiksi muistoikseen Ida mainitsee kaikki ratsastusleirit ja -kilpailut.

Huonoja kokemuksia ei oikeastaan löydy joitakin tippumisia lukuunottamatta. "Kaikki huonotkin jutut ovat hyviä jollain tapaa", Ida sanoo positiivisesti.

Oulunsalolta Idan suosikki on Lester, jota hän kuvailee kiltiksi mutta ei liian helpoksi. Ainoa mainitsemisen arvoinen miinus tytön mielestä on isommille esteille kieltely.

Näimme Idan tänään kouluradalla Lesterin lisäksi myös Robertolla. Hän starttasi molemmilla C-luokassa ja oli tyytyväinen ratoihin, vaikka ei yltänytkään sijoituksille tällä kertaa. "Lester oli radalla reipas, kun taas Roberto vaikutti hieman tahmealta", Ida arvioi suorituksiaan. Heidän menoaan olikin kyllä kiva katsella!

-Annika-


7.12.2013/estekisat

Anni Paakkari

Anni starttasi tänään 90cm Afrikalla, joka onkin hänen suosikkihevosensa.

"Se toimii yksinkertaisilla avuilla ja sillä on mukavat liikkeet", Anni kertoo ja jatkaa: "Tänään tamma hyppäsi rennosti, sopivalla vauhdilla ja hyvistä paikoista. Unohdin vain itse radan, minkä vuoksi menimme neljännestä esteestä ohi.

Aina välillä niitä epäonnistumisia tulee, mutta sitten ne onnistumiset tuntuvat entistäkin paremmilta!"

Anni on aloittanut ratsastuksen Saaran tallilla ja on ratsastanut myös Hietasaaren Ponipihalla ennen Oulunsalon Ratsastuskoululle siirtymistään vuonna 2011.

Parhaiksi hevosmuistoikseen vuosien varrelta hän mainitsee ne hetket, jolloin on saanut hevosen luottamaan itseensä ja toimimaan haluamallaan tavalla. Myös ensimmäinen helppo A ja 90cm ovat jääneet mieleen. "Ikäviäkin muistoja tietysti löytyy, mutta ne ovat opettaneet tekemään jotain toisin tulevaisuuden varalle", Anni muistelee.

-Annika-


24.8.2013/estekisat

Elli Myllymäki

Tänään, 24.8.2013, kilpailtiin OUSA cupin kolmas osakilpailu esteratsastuksen merkeissä.Myös Elli Myllymäki osallistui kilpailuihin.Elli onkin tuttu kasvo tallilla ja OUSAn tapahtumissa.

Tällä kertaa näimme Ellin ja tämän suosikkiratsun Camin 60cm luokassa, parin ensimmäisissä yhteisissä estekisoissa.

Näissä estekisoissa oli käytössä tyyliarvostelu, ja siispä ratsukko palkittiin ansaituilla 7,5 tyylipisteellä, siistin ja onnistuneen radan päätteeksi. Myös Elli kertoi olevansa suoritukseen tyytyväinen, vaikka radan lopussa tulikin yksi harmillinen pudotus. "Cami olisi voinut laukata hieman sujuvammin" Elli kertoi mietteitään radan jälkeen.

Parhaaksi hevosmuistokseen Elli mainitsi luonnollisesti kaikki onnistumiset ratsastaessa ja hevosten kanssa. Surullisimmaksi hevoskokemuksekseen Elli kertoi hänen ja monen muun suosikkiratsun Lenjan yllättävän kuoleman, vasta vajaa kuukausi sitten.

Cami muutti tallille myös vajaa kuukausi sitten.

Elli kertoo Camin olevan juuri hänen ratsastustyylilleen sopiva ratsu, ja parin yhteistyö onkin lähtenyt hyvin ja nopeasti käyntiin. Toivottavasti saamme ihailla ratsuko menoa tulevissakin kilpailuissa!

-Linda-


28.9.2013/koulukisat

Pauliina Piirainen

"Pauliina on tykännyt hevosista aina. Hän aloitti ratsastuksen Oulunsalon Ratsastuskoululla vuonna 2008, eikä innostus ole laantunut vieläkään. Pieni ponitamma Sarna valloitti Pauliinan sydämen heti tallille tultuaan. Pauliinan mielestä Sarnalla on mukavan pomppuisa laukka ja sillä on ihana mennä ilman satulaa. "Miinuksia Sarnalla ei ole, ellei pientä pukittelua esteillä lasketa" Pauliina naurahtaa. Tämänpäiväisissä koulukilpailuissa näimme kyseisen ratsukon C-luokassa. Heidän menoaan oli ilo katsella. "Olisi voinut olla hieman enemmän tempoa, mutta kuitenkin oli kivat kisat" kommentoi Pauliina suoritustaan.

Parhaiksi hevoskokemuksikseen Pauliina mainitsee ensimmäiset estekilpailut ja raviväistöt Sarnalla. Ikävin muisto taas on se, kun hän putosi Lesteriltä pää edellä esteen sekaan. Tilanteesta ei onneksi jäänyt pahempia traumoja ja satulaan uskaltaa kiivetä koska tahansa uudelleen."

-Annika-


24.8.2013/estekisat

Mervi Heikkinen

Toukokuussa 2007 Mervi päätti toteuttaa pitkäaikaisen haaveensa aloittaa ratsastus uudelleen. Se olikin helppoa, kun Oulunsalon Ratsastuskoulu valmistui lähelle. Kyseisellä tallilla asustelee myös Mervin lempihevonen Wilminkety, jolla hän starttasi tänään 40cm luokassa. "Hyvin meni siihen nähden paljonko olen ratsastanut, mutta paremminkin olisi voinut mennä" arvioi Mervi suorituksensa jälkeen. Ilmassa oli luultavasti pientä jännitystä, sillä nämä olivat parin ensimmäiset kilpailut. Mervi kuvailee suosikkiaan Willyä hyväksi hyppääjäksi, mutta toisinaan siltä ei tahdo löytyä jarruja. Willyllä on Mervin mielestä myös ihana laukka ja pienet laukkaympyrät ovatkin heidän lempitehtävänsä.

Parhaiksi heppamuistoikseen Mervi mainitsee ensimmäiset hypyt Willyllä ja ne ratsastuskerrat, kun yhteistyö hevosen kanssa on oikeasti toiminut.

Ikävin muisto taas on se, kun hevonen lähti maastossa kiitolaukkaa - onneksi mitään ei sattunut."

-Annika-

9.5.2013/estekisat

Milja Palokangas

(c) Taru Jormakka

Melko vasta Oulunsalon ratsastajiin liittynyt Milja on aloittanut ratsastusuransa jo 3 -vuotiaana,

vaikka silloin ratsastus olikin epäsäännöllistä. Oulunsalon ratsastuskoululla Milja on aloittanut 2 vuotta sitten.

Milja nähtiin tänään vakioratsunsa Annan kanssa estekisoissa. Pari starttasi 40cm luokassa. ”Meillä meni ihan hyvin, vaikka unohdinkin toisen esteen" Milja kertoo suorituksensa jälkeen. ”Anna osaa liikkua hyvin, vaikka onkin hieman laiska” Anna onkin Miljan suosikkihevonen ja parin yhteistyötä onkin ilo katsoa.

Milja kertoo parhaaksi heppamuistokseen ensimmäiset hyppykerrat. Ikävin muisto taas on putoaminen Saporon selästä viime joulukuussa. Mitään pahempaa ei onneksi tapahtunut, vaan putoamisesta selvittiin pelkällä säikähdyksellä.

-Linda-


9.5.2013/estekisat

Annika Kiljander

Monet ovat varmasti nähneet Annikan tallilla talkoilemassa ja auttamassa sekä kisa- että arkipäivisin. Tänään näimme Annikan suosikkihevosensa Unicumin kanssa.

Annika ja Uni starttasivat 40cm luokassa ja saivatkin hienosti puhtaan suorituksen. Kisat sujuivat Annikan mukaan hyvin; ”Uni oli radalla virkeä ja hyvä.”

Onnistuneen kisasuorituksen jälkeen Annika mainitsee parhaaksi hevoskokemuksekseen juurikin nämä kisat, jotka olivat hänelle ensimmäiset estekisat. Ikävintä hevosmuistoa Annika ei osaa sanoa.

Annika kertoo aloittaneensa Oulunsalon ratsastuskoulussa äitinsä mukana. Oulunsalon ratsastajiin Annika on liittynyt jo yli vuosi sitten.

-Linda-


6.4.2013/koulukisat

Anne Kiljander

Anne on aloittanut ratsastuksen Oulunsalon ratsastuskoululla, mutta on aina aikaisemminkin halunnut harrastaa ratsastusta. Sinne hän päätyi, koska talli valmistui lähelle ja hän sai seurata sen rakennusprojektia alusta asti, kaiken lisäksi ilmapiiri on mukava. Parhaita kokemuksia harrastuksen parissa on ollut seurata oman tyttären kehittymistä. Huonoja kokemuksia ei niinkään ole.

Ratansa Anne ratsasti Josilla joka on hänen suosikkinsa, koska se on tomera ja lutuinen poni vaikkakin välillä hieman omapäinen. Kisasuoritus naisen mielestä oli todella hyvä ja hän on tyytyväinen, koska uskalsi osallistua.

-Taru-


6.4.2013/koulukisat

Laura Mattila


Monesti olemme saanet seurata Lauran ja Sheilan menoa esteradoilla. Tänään näimme taas upean kisasuorituksen, tosin kouluratsastuksen merkeissä. Laura kertoo olevansa päivän suoritukseen tyytyväinen. Siihen onkin aihetta, koska he keräsivät A -merkin kouluohjelmasta hienosti 60,000%. "Olemme esteratsukko ja siihen nähden meni hyvin." Laura kommentoi suoritusta. Myös Lauran ja Catleenin menoa olemme saaneet usein ihastella. Laura kehuu molempia ratsuja mahtaviksi, vaikka ovatkin esteillä hieman kuumia ratsastaa. Parhaaksi hevoskokemukseksi Laura mainitsee ne kerrat, kun on huomannut olevansa hevosen kanssa samalla aaltopituudella, sekä saavuttanut hevosen luottamuksen. Lauran ratsastushistoriaan mahtuu myös ikäviä muistoja, mutta ne eivät ole huonoja koske ne ovat kasvattaneet ja opettaneet.

-Linda-


23.2.2013/estekisat

Meeri Karppinen

Meeri kertoo aloittaneensa ratsastuksen sillä hänen kaverinsa ratsastivat, joten hän halusi itsekin kokeilla kyseistä harrastusta.

Oulunsalon ratsastuskouluun tyttö päätyikin, koska se oli sopivan matkan päässä.

Meeri ratsasti kisaratansa Annalla, joka sattuu olemaan suosikkiratsunsakin. Hän kuvailee Annaa omalaatuiseksi persoonaksi, jolla on ihana luonne ja ratsastaessa opettaa paljon, eikä päästä ratsastajaa liian helpolla.

-Parhaita kokemuksia harrastuksen parissa on ollut kun tutustuin Annaan ja kaikki sen kanssa koetut asiat, sekä ylipäätään se että päädyin ratsastamaan Oulunsalon ratsastuskoululle.

-Taru-

23.2.2013/estekisat

Reetta Suokas

Reetta Suokas kertoo aloittaneensa ratsastuksen ystävänsä ehdotuksesta, Oulunsalossa
vuonna 2010. OUSAan Reetta on liittynyt vuonna 2012, jolloin hän myös aloitti kilpailemisen seuran kisoissa.

Useimmiten Reetan kisaratsuna toimii eestinhevosruuna Elari, joka onkin Reetan suosikkiratsu.Reetta kuvailee Elaria symppikseksi ja kehuu sitä hyväksi hyppääjäksi.

Myös tänään Drive in -estekisoissa Reetan ratsuna toimi Elari ja pari starttari 40cm luokassa."Parannettavaakin olisi ollut, mutta olen tyytyväinen suoritukseen" kommentoi Reetta hymyillen suoritustaan, puhtaan radan jälkeen.

Reetta kertoo hienoimmaksi kokemukseksi hevosten kanssa hänen ja Elarin ensimmäisen yhteisen sijoituksensa estekisoissa viime vuonna.

Vastaavasti huonoimmaksi muistoksi hän mainitsee putoamisen Elarin selästä talvella 2012. Tämä ei ole kuitenkaan parin menoa lannistanut ja saamme varmasti nähdä parilta hienoja kisasuorituksia jatkossakin.

- Linda-


1.12.2012/estekisat

Linda Ervasti

-Aloitin ratsastuksen silloisella Koivikolla n. kymmenen vuotta sitten koska olin aina ollut kiinnostunut hevosista. Lindan pitkään ratsastustaustaan sisältyy paljon muistoja, niin hyviä kuin huonojakin, mutta kaikista huonoin oli 1.5.2012 joka oli myös Lindan suosikkiponin Josin 12. syntymäpäivä.

-Silloin tipuin hevoseltamme Roksulta ja mursin käteni. Jouduin pitämään kuukauden mittaisen ratsastustauon. Paras muisto on viime estekisoista Josin kanssa kun suoritimme 80 cm radan hyvin ja varmasti.

Josi on ollut Lindan suosikkiratsu jo pitkän aikaa ja ratsukon yhteistyö tuntuukin sujuvan loistavasti. Tänään he saivat ensimmäisen yhteisen sijoituksensa estekisoista 50-60 cm luokasta.

-Josi oli tosi hieno niin kuin aina. Se on hyvä hyppäämään ja sillä on ihana luonne. Josi on paras.

1.12.2012/estekisat

Elli Jaatinen

Elli aloitti ratsastuksen vuonna 2007 silloisella Koivikolla.

Innostus hevosiin tulikaverin isosiskolta joka harrasti ratsastusta, ja harrastus aloitettiin yhdessä kaverin kanssa. Kisaamisen Elli aloitti viime talvena.

-Paras muisto hevosista on kun voitimme Josin kanssa edellisissä estekisoissa oman luokkamme ja saimme tyylikkäimmän ratsukon palkinnon. Huonoja muistoja ei ole.

Tämänpäiväiset kisat menivät Ellin mielestä hyvin, ja hän sijoittuikin Josi-ponin kanssa jälleen jaetulle 1. sijalle.

-Josi on kiltti ja mukava, täydellinen poni. Mitään huonoa siitä ei löydy.


29.9.2012 / koulukisat

Pilvi Tahkola

Pilvi on ollut Oulunsalon ratsastuskoulun vakioasiakkaita aivan tallin alkuajoista saakka.

-Aluksi lähdin vain kaverin mukana testaamaan ratsastusta mutta se osoittautuikin hauskaksi harrastukseksi ja laji vei mukanaan.

Parhaaksi hevosmuistokseen Pilvi nimeää parin vuoden takaisen ratsastustunnin Summerin kanssa, kun hän sai hevosen ensimmäisen kerran peräänantoon. Huonoin muistokin on koettu Oulunsalossa ratsastustunnilla, kun hän oli estetunnilla Grandi-ponin kanssa ja tippui kolmesti selästä.

Kisaamisesta Pilvi innostui vuonna 2009 osallistumalla raviohjelmaan koulukisoissa. Tänään hän osallistui ensimmäistä kertaa B-tason ohjelmaan.

-Suoritus meni muuten hyvin mutta Lenja oli kokoajan menossa vähän liikaa. Lenja on kuitenkin kiva luonne ja ihanan temperamenttinen, mutta kisoissa se voi alkaa pelleilemään ja saattaa joskus olla ilkeä muille.

Tamman vauhdikkaasta päivästä huolimatta ratsukko suoriutui B-radastaan kunnialla läpi päästen 52,6 % lopputulokseen.


29.9.2012 / koulukisat

Pihla Salminen

Missä ja miksi aloitit ratsastuksen?
Tuomikosken tilalla kesäleirillä vuonna 2007. Siellä opettelimme hevosten hoitamista ja
ratsastamista. Aloitin ratsastuksen ensin kokeilemalla koska olin aina tykännyt eläimistä, mutta se osoittautuikin ihan kivaksi ja jatkoin harrastusta.

Mikä on paras hevosmuistosi?

Kun osallistuin vuonna 2008 ensimmäisiin kisoihini laiskahkolla Dysk–hevosella ja voitin oman luokkani.

Entä huonoin?

Kun olin eräänä syksynä sateisella säällä maastossa Tuomikosken tilalla ja tipuin hevosen selästä katkaisten käteni. Sitä seurasi kahden viikon ratsastustauko jonka jälkeen kuitenkin hyppäsin takaisin selkään.

Mitä mieltä olet vakioratsustasi Lenjasta?

Lenja on ihanan temperamenttinen, tänään se oli taas kerran kovasti menossa. Lenja ei ole aivan helppo heppa mutta se on ihana. Koulukisoissa tulee aina tuomarilta sanomista lyhyestä askeleesta.

Ratsastatko muualla?

Kyllä. Nyt syyskuussa aloitin Vanttomin kanssa elämisen, käyn ratsastamassa ja hoitamassa sitä yleensä viisi kertaa viikossa. Lisäksi toimin toisinaan kaverini kisahoitajana ja ratsastan sekä hoidan hänen hevosiaan.


25.8.2012 / Estekisat

Tiina Somero

10-vuotiaana Kalajoen ratsutalleilla ratsastukseen hurahtanut Tiina on aina pitänyt eläimistä ja etenkin hevosista.

-Nuorena hoidin monta vuotta Bobby II –nimistä hevosta, jolla myös kisasin. Sain pitää Bobbyä melkein kuin omaa hevosta. Aina kun saavuin tallille, se hörisi ja juoksi tervehtimään minua. Ollessani 20-vuotias Bobby kuitenkin myytiin. Koin Bobbyn kanssa paljon hienoja muistoja ja siksi elämäni huonoin hevosmuisto onkin, kun Bobby tuotiin vanhemmalla iällä lopetettavaksi vanhempieni mökille jonne se on nykyään haudattuna.

Ousa cupin 3. osakilpailussa Tiina teki hienon suorituksen ratsunsa Unicumin kanssa päästen radan puhtaasti loppuun ja yltäen 80 cm luokan seitsemänneksi.

-Rata oli kivan jouheva ja se tarjosi erilaisia vaihtoehtoja teiden ratsastukseen. Uni on vakioratsuni esteillä ja se syttyy hyvin kisoissa, hän tuumaa.


25.8.2012 / Estekisat

Riina Kiljander

Missä ja miksi aloitit ratsastuksen?
Jalasjärven ratsastuskoululla 80-luvun lopulla. Asuimme niin lähellä ratsastuskoulua että oleilin siellä todella usein hoitaen hevosia, ratsastus tuli luontevana lisänä tallitouhuihin. Lisäksi tallitöitä vastaan sai ilmaisia ratsastustunteja.

Mitä hevosia nuoruuteesi kuului?

Ratsastin tuolloin nuorella Holtets Cruyff –nimisellä new forest ruunalla joka menestyi myöhemmin sijoittuen esteillä sekä SM- että PM-tasolla.Tuon ponin kanssa koin myös paljon hyviä muistoja. Toinen vakioratsuni oli myöhemmin tanskanpuoliveritamma Rajnfan, joka oli liikkeidensä ja värinsä puolesta kuin kymmenen senttiä matalampi versio Rassista. ”Raisan” kanssa kilpailinkin kouluratsastuksessa HeC ja HeB luokissa seuratasolla.

Onko sinulla huonoja hevosmuistoja?

Nuorempana tipuin kahdesti niin että menin tajuttomaksi. Se säikäytti ja sen vuoksi minulla olikin esteistä 17 vuoden tauko. Rassin kanssa olen ylittänyt tuonkin pelon.

Mitä mieltä olet vakioratsustasi Rassista?

Rassi on kultainen herrasmies jonka kanssa meillä osuu kemiat yhteen. Tiedämme toistemme hyvät ja huonot päivät, se on varmaan sitä sielujen sympatiaa.

16.6.2012 / Koulukisat

Noora Keihäskoski

Tänä keväänä Oulunsalon ratsastajiin siirtynyt Noora aloitti ratsastuksen jo vuonna 2004. Säännöllisesti tämä nuori neito on ehtinyt ratsastaa seitsemän vuotta.

Näin hän kertoo harrastuksen aloittamisesta:

-Halusin testata ratsastusta sillä olin aina ollut kiinnostunut hevosista.

Puutarhajuhla -teemaisissa koulukisoissa Noora osallistui vakioratsunsa Unicumin kanssa HeC-luokkaan ja ratsukko pääsikin hienosti 51,666% tulokseen.

-Hevonen oli kiva mutta suoritus ei mennyt ihan nappiin. Uni on vähän nihkeä ratsastaa mutta sillä on kiva luonne. Se myös hyppää hyvin ja itsekin olen enemmän esteratsastaja.

Elokuun estekisoissa Noora ratsastikin hienosti puhtaan radan ratsunsa Saporon kanssa.


16.6.2012 / Koulukisat

Henna Myllys

Henna aloitti ratsastuksen jo kolmen vuoden iässä vanhempien nostaessa tytön hevosen selkään. Noista ajoista harrastus on saanut uutta väriä kilpailujen ja seuratoiminnan kautta, ja nykyään Henna onkin tuttu kasvo seuramme kilpailuissa ja kokouksissa. Kesäkuun koulukisoissa hän nappasi hienosti HeA luokasta sekä ensimmäisen että toisen sijan Rhus W:n ja Roberton kanssa.

Millaiset tunnelmat jäi radasta ja hevosista?

- Hyvät fiilikset, Rassi oli tasaisempi kuin koskaan.

Mitä mieltä olet ratsuistasi?

- Rassi on yritteliäs herrasmies joka osaa asiat, mutta heittäytyy välillä herkkikseksi. Roberto on hyväntuulinen ja ponimaisen mukava mutta löystyy välillä. Molemmista löytyy haastetta.


17.5.2012 / Estekisat

Elina Tolonen

Kaikki paikalla olleet muistavat varmasti viime syksyn estekisoissa säikäyttäneen onnettomuuden. Tuolloin Elina putosi kisaratsultaan hurjan näköisesti kesken suorituksen jääden paikoilleen makaamaan ja odottamaan ambulanssin tuloa.

Tämän kertaisissa estekisoissa tuosta onnettomuudesta ei ollut enää mitään tietoa, vaan Elina ratsasti Unicumilla hienosti 90 cm luokan voittoon.

-Unicum on rehellinen ratsu joka pelastaa kiperissä tilanteissa. Sitä joutuu kuitenkin hieman herättelemään ratsastuksen aluksi. Tänään esterata oli hyvä mutta vetinen pohja vaikeutti suoritusta. Hevonen oli silti todella hieno, hän tiivistää.

Elina aloitti ratsastuksen jo pikkutyttönä isänsä patistamana Äimäraution ratsastuskeskuksessa. Vuosien työ onkin selvästi tuottanut tulosta, sillä Elina on totuttu näkemään sekä seuramme koulu- että estekisoissa ruusukesijoilla.


17.5.2012 / Estekisat

Heini Tornikoski


Heini, tutummin Hinni on lupaava ratsastajan alku jolta on nähty jo paljon upeita
suorituksia seuramme kisoissa. Tällä kertaa onni ei kuitenkaan ollut suotuisa nuorelle ratsastajalle, vaan 80 cm luokassa tulokseksi jäi neljä virhepistettä ensimmäiseltä vaiheelta. Edellisissä estekisoissa Hinni taas voitti oman luokkansa.

Milloin aloitit ratsastuksen?

-2007 koska äitikin harrasti silloin ratsastusta. Lisäksi Oulunsalon ratsastuskoulun avaaminen toi loistavan mahdollisuuden harrastukselle.

Kuinka kauan olet ollut OUSAn jäsen?

-Seuran alusta asti.

Mitkä tunnelmat sinulle jäi kisoista?

-Kisat oli kivat ja Lenja meni hyvin, vaikka itse en omasta mielestäni niin hyvin ratsastanutkaan.

Mitä mieltä olet kisaratsustasi?

-Lenja on ihana, ja se on myös vakioratsuni. Lenjassa parasta on sen temperamenttisuus
14.4.2012 / Koulukisat

Tuija Lindahl-Luomala

Tuija on varmasti kaikille OUSA:n jäsenille tuttu näky seuran kisoissa ja tapahtumissa.

Hän onkin ollut mukana seuramme toiminnassa aivan alkuajoista lähtien ja toiminut aktiivisesti mm. kisoja järjestettäessä.

Tuija aloitti ratsastuksen 80-luvun alkupuolella Taskilan tallilla, kun piti valita harrastukseksi joko baletti tai ratsastus. Ratsastuksen valitseminen näköjään kannatti, sillä hän on edustanut OUSAa monissa aluetason kilpailuissakin.

Viikonlopun kilpailuissa Tuija sai ratsuikseen Fidellon ja Rhus W:n.

Kokenut ratsastaja pärjäsikin molempien hevosten kanssa hienosti vieden Fidellon kanssa luokkavoiton tuloksella 61.1% ja Rassin kanssa päästen tulokseen 58.1%.

-Fidellon kanssa jänskätti, mutta heppa oli hieno ja liikkui tasaisesti. Tosin parannettavaahan aina on. Rhus oli melkoinen ruutitynnyri mutta selvittiin senkin kanssa ihan hyvin. Molempiin suorituksiin olen tyytyväinen vaikka kumpikaan hevosista ei ole vakioratsujani, Tuija tiivistää.

14.4.2012 / Koulukisat

Alisa Piirainen

Muistan elävästi kun joskus pienempänä olin seuraamassa OUSAn koulukisoja ja ihastelin nuoren,suunnilleen ikäiseni ratsastajan menoa hienosti liikkuvalla puoliverisellä hevosella. Tämä ratsukko voittikin luokkansa enkä ihmetellyt lainkaan.

Viikonlopun arvontakisoissa Alisa sai ratsukseen Unadonnan, joka oli nuorelle ratsastajalupaukselle melko uusi tuttavuus.

-Hevonen oli hyvä mutta outo minulle, enkä osannut oikein ratsastaa sitä parhaalla mahdollisella tavalla, hän tuumaa. Hyvältä ratsukon yhteistyö kuitenkin radalla näytti, ilmeisesti myös tuomarin mielestä sillä ratsukko pääsi prosentteihin 58,7 ja voitti oman luokkansa.

-Unalla on mukavan tasaiset askeleet ja rata oli aika helppo, Alisa miettii.

Hän päätyi ratsastuksen pariin Oulunsalon ratsastuskoulun auettua melkein naapuriin vuonna 2007.Alisa on aina ollut kiinnostunut hevosista ja kun ratsastuskoulun aukeamisen myötä tuli tilaisuus aloittaa ratsastus, hän tarttui siihen oitis.

Pian tyttö myös liittyi OUSAan ja alkoi kilpailla seuran järjestämissä kilpailuissa alusta asti hyvällä menestyksellä. Eikä nuoren ratsastajan kehitykselle näytä tulevan loppua ainakaan kisatulosten perusteella.


10.12.2011 / Estekisat
Elsi Kangasharju

Kun saavuin tallille ja kurkkasin maneesiin, oli Elsi jo ahkerasti hoitamassa toimihenkilötehtäviään. Tämä aktiivinen tallityttö aloitti ratsastuksen vuonna 2007 Aaltokankaan ratsutalleilla.

-Serkkukin ratsasti niin menin sitten perässä kokeilemaan, hän kertoo.

Elsi on ollut OUSAn jäsenenä reilun vuoden ajan, ja osallistunut jo useisiin kisoihin. Pikkujoulukisoissa hän ja Anna suorittivat ensimmäistä kertaa yhdessä 60 cm radan. He pääsivätkin heti hienosti 38 tyylipisteeseen.

-Suoritus ei mennyt ihan nappiin mutta ratsu oli hieno. Anna on kiva hevonen, vaikka sitä pitääkin vähän herätellä, Elsi tuumaa. Hän valitsi Annan kisaratsukseen jo rutiinista ja hieman säälistäkin.


10.12.2011 / Estekisat

Pilvi Patronen

Milloin aloitit ratsastuksen? -Kolmen ja puolen vuoden iässä. Vanhemmat veivät minut kerran talutusratsastustunnille ja siihen jäi koukkuun. Pian aloitinkin ratsastuksen Äimäraution ratsastuskeskuksessa. Kaksi vuotta sitten siirryin kuitenkin Oulunsalon ratsastuskoululle ja liityin OUSAn jäseneksi.

Mitä mieltä olet pikkujoulukisojen kisasuorituksistasi?

-Roberton kanssa tuli harmillinen pudotus, mutta muuten meni ihan kivasti. Silvanon kanssa meni tosi hyvin.

Miksi valitsit nämä hevoset?

-Koska niiden kanssa toimii hyvin ja menen niillä usein. Silvano on melko automaatti, kun taas Robertoa täytyy vähän viritellä.

Pilvillä menikin kisat todella hienosti. Hän sijoittui Roberton kanssa 80 cm luokassa toiseksi ja tuli Silvanon kanssa 90 cm luokassa jaetulle ensimmäiselle sijalle. Vuoden OUSA cup mittelössä hän sijoittui hienosti toiseksi.


05.11.2011 / Koulukisat

Sara Juntunen

Tämä nuori, Oulunsalon ratsastuskoululla melkein kaikille tutuksi tullut tallityttö on harrastanut ratsastusta vuodesta 2006 lähtien.

-Aloitin silloin Limingassa Marintallilla kaverin kanssa, hän kertoo. OUSAn jäsenenä hän on ollut jo neljän vuoden ajan.

Halloween-kisoissa Sara ratsasti C-merkin kouluohjelmassa Wilminketyllä ja Catleenilla. Hän pääsikin Willyllä hienosti 56,111% ja Catleenilla tasan 55% tulokseen. Itse nuori ratsastaja on tyytyväinen sekä ratsuihin että suorituksiin.

-Catleen on mukavan herkkä ratsastaa, kun taas Willy säikkyy välillä, hän kommentoi ratsujaan, joiden valinnassa hänellä ei ollut juurikaan vaihtoehtoja toisessa vaiheessa ilmoittautuessaan. Mutta kuten voi huomata, myöhäinen ilmoittautuminen ei päässyt haittaamaan Saran kisasuorituksia.


05.11.2011 / Koulukisat

Annukka Kokkonen

Annukka ajautui jo pikkutyttönä hevosharrastuksen pariin Kajaanin
Hevosharrastekeskukseen isosiskonsa jalanjäljissä.

-Sellainen perus heppatyttö olin pienenä ja siskon kanssa leikittiin monesti heppaleikkejä, hän kertoo. Myöhemmin harrastus joutui tauolle, mutta vuonna 2009 harrastus jatkui, ja hän olikin heti mukana OUSAn hallituksen ja kisatoimikunnan riveissä, joissa hänet näkee nykyäänkin.

Tämän päivän suorituksiin ja ratsuihin Annukka on hyvin tyytyväinen. Catleenin hän otti kisaratsukseen jo hieman rutiinista. Roberton valinta sen sijaan tulikin vähän säälistä kun toisen ilmoittautumisvaiheen alussa tämän ilmoittautumislista oli tyhjänä.

-Viime arvontakisoissa menin Robertolla ja siitä sain innostusta näihinkin kisoihin ilmoittautumiseen. Roberto on myös siitä kiva, että se liikkuu hyvin, ilman turhaa patistamista, Annukka kehuu.

Halloweenkisojen suorituksissa hän pääsikin Catleenilla 60,7 prosenttiin ja Robertolla tasan 60 prosenttiin.

01.10.2011 / Estekisat
Julia Kiiski

OUSAn kisoissa ollessa ei voi välttyä huomaamasta tätä topakkaa tallityttöä, jonka reipas asenne tarttuu takuulla muihinkin tallilla oleviin ihmisiin. Julia kertoo aloittaneensa ratsastuksen vuonna 2006 Nokialla, Viholan ratsastuskoulussa. Tätä ennen hän oli käynyt talutusratsastustunneilla. Ousan jäsenenä Julia on ollut jo 2 vuotta ja tämän lauantain estekisoissa hän osallistui ensimmäistä kertaa 80 cm luokkaan. Nuori ratsastaja suoriutuikin radasta hienosti Saporo ratsun kanssa neljällä virhepisteellä.