Arkisto

Pikkujoulut 2017

Vuoden ratsastuksen nuorisoteko -palkinto nuorisovastaavallemme Linda Ervastille

29.9.2017

"Sinut on ilmiannettu Vuoden ratsastuksen nuorisoteosta. Suomen Ratsastajainliitto järjesti syyskuussa avoimen Vuoden Nuorisoteko-haun, johon sai ehdottaa palkittavaa henkilöä. Vuoden Nuorisoteon-palkinnon

voitti Jenni Suhonen Kymijoelta.


Ratsastajainliiton Nuoret päättäjät haluavat muistaa myös muita palkinnon ansaitsevia toimijoita, jotka tavalla tai toisella edistävät ratsastuksen nuorisotyötä omassa toimintaympäristössään. Lämmin kiitos
omasta panoksestasi.


Terveisin

Suomen Ratsastajainliitto ry

Sanna Sassi, Lasten ja nuorten toiminnan koordinaattori"

OUSA-iltapäivä 2017

6.8.17 vietettiin OUSA:n iltapäivää.Iltapäivän aikana jaettiin suoritusmerkkejä ja seurattiin kivakavereiden järjestämää keppihevoskilpailua. Lisäksi Petri ja Nea sekä Faido esiintyivät kuin jatkona viime vuoden esitykselle. Nyt porukka oli edennyt jo kilpailuihin asti.

Kultaisen kavion gaala 2017


Suomen Ratsastajainliiton Pohjois Suomen jaoston Kultaisen kavion gaalassa 18.2. Oulunsalon Ratsastajien kivakaveritoiminta palkittiin vuoden 2016 reiluna tekona. Palkintoa olivat vastaanottamassa seuramme
nuorisovastaavat Linda Ervasti ja Henna Penttilä sekä puheenjohtaja Tuija Lindahl-Luomala. Lisäksi gaalassa seuraamme edustamassa olivat Pia ja Petra Hanski. Alla olevat kuvat on ottanut Pia Hanski.


Linkki: SRL:n sivuilla oleva juttu KivaKavereista.

Pikkujoulut 2016

Pikkujouluista tehty video löytyy Youtubesta.

Oulunsalon Ratsastajien kuntohaaste 2016

Kilparatsastajataustainen personal trainer Jemiina Kemppainen piti kesällä ja syksyllä 2016 ryhmäliikuntatunteja seuralaisille tallilla hintaan 5€/krt.

Muotinäytös 5.5.2016

OUSA järjesti 5.5.16 muotinäytöksen yhteistyössä Oulun Hööksin kanssa. Malleina näytöksessä toimivat Petri, Niko, Nea, Maaria, Laura ja Scara. Ainakin Scara-koira hankki esittelemänsä takin omakseen myöhemmin :) Alla olevat kuvat on ottanut Katri Suomala ja Tuija Lindahl-Luomala.

OUSA-iltapäivä 2016

2.7.16 pidetty OUSA:n iltapäivä aloitettiin PT Jemiina Kemppaisen liikkuvuustreenillä. Muutamista sadepisaroista huolimatta sää oli aurinkoinen ja tunnelma iloinen. Iltapäivä jatkui loistavilla tarjoiluilla sekä erilaisilla ohjelmanumeroilla. Hauskin oli taatusti Nean, Petrin ja Faidon valmennus. Nea valmensi Petriä ja Faidoa, joilla oli aluksi homma vähän hakusessa. Kivakaverit puolestaan kertoivat toiminnastaan ja esiintyivät yhdessä hoitaen ja varustaen hevosia. Myös kivakavereiden piirustuskilpailun osallistujat palkittiin iltapäivän aikana.

Halloween-kilpailut 2015


Vuoden 2015 halloween-kilpailujen Pari Kür -suoritukset on taltioitu seuramme YouTube-kanavalle, josta löydät ne suoraan alla olevien linkkien kautta.

Riina-Fidello & Tuija -Zamirah

Laura-Beador & Johanna - Lanuna

Henna - Fella & Nea - Cayenne

Lara - Sarna & Pauliina - Elari

Jenni - Afrika & Maaria - Lester

Rantalakeuden lehtijuttu OUSA:n kivakaveritoiminnasta 1.7.2015


Oulunsalon Ratsastajat hyvän harrastusilmapiirin asialla. Kiva Kaveri ei kiusaa.

Koulumaailmassa kiusaaminen tunnistetaan ja sen kitkemiseksi on luotu erilaisia käytäntöjä. Harrastusten parissa tilanne on usein toinen. Oulunsalon Ratsastajien Kiva Kaveri -toiminnalla halutaan kiusaaminen
kitkeä ennen kuin se alkaakaan.


-Kun junioreilla on hyviä tapoja tehdä ja toimia yhdessä iästä ja hevostaitojen tasosta riippumatta, ollaan jo aika lähellä sitä tilannetta, että kiusaamiseen ei ole tarvetta eikä tilaisuutta, summaa Oulunsalon Ratsastajien puheenjohtaja ja seurassa käynnistetyn Kiva Kaveri -kampanjan äiti Tuija Lindahl-Luomala.


Talli-isosiskoja ja kirjeenvaihtoa


Erityisoppilaitoksessa koulunkäynninohjaajana työskentelevä Tuija Lindahl-Luomala jäi reilu vuosi sitten pohtimaan, olisiko talliarkeen tuotavissa lisää keinoja, joilla myös uudet ratsastajanalut saataisiin tuntemaan itsensä tervetulleiksi harrastuksen pariin. Syntyi idea kaveritoiminnasta, jossa tärkeä roolinsa on myös tallin isoilla tytöillä.


-Tarkoituksena on, että jokaisella pikkujunnulla olisi ”kummi” tai ”isosisko” vähän vanhemmista ja tallilla jo pitempään käyneistä harrastajista. Ajatus otettiin innolla vastaan, ja tällä hetkellä toiminnassa on mukana parikymmentä isoa ja saman verran pienempiä ratsastajia.


Sattumanvaraisesti arvotut kaverukset voivat keskenään päättää, mitä yhdessä tekevät. Yhteistä kaikille on postilaatikko, jonka välityksellä eri päivinäkin tallilla käyvät kaverukset voivat vaihtaa ajatuksia ja kuulumisia.


-Postilaatikko on ahkerassa käytössä. Pienikin viesti omalta kaverilta on monelle iso ilo, Lindahl-Luomala kertoo.


Juniorien ideoin, aikuisten tuella


Kiva kaveri -toiminnan malleja ei ole hakattu kiveen, vaan tekemisen tavat elävät tarpeen mukaan. Tärkeintä on, että isotkin kaverit saavat roolissaan olla nimenomaan kavereita, eivät ohjaajia.


-Olen koonnut tietynlaisen työkalupakin, jossa on ideoita toimintaanja yhteiseen tekemiseen – toistaiseksi näitä ei kuitenkaan ole tarvittu, sillä junnut ovat itse keksineet toimintaa ja aktiviteetteja, Tuija Lindahl-Luomala iloitsee.


Tuoreimpana muistissa on kevättalvinen tempaus pulkkaratsastuksineen ja nyyttikesteineen, jonka nuoret järjestivät omin voimin. Aktiivisilla Kivoilla Kavereilla riittääkin ideoita sekä toteutusintoa ja toteuttamiseen on annettu myös vapauksia. Ilman aikuisten valvontaa ei kuitenkaan touhuta. Tukea voi tarvita vaikka omien ajatusten purkamiseen.


-Erästä isoa kaveria huoletti, kun hänen pikkukaverinsa ei ollutkaanvastannut kirjeisiin. Yhdessä pohtien totesimme, että syynä voi olla vaikkapa toisen ujous, eikä suinkaan epäonnistuminen kaverina olossa, Tuija Lindahl-Luomala kertoo.


Kaveri on paras!


Pienille kavereille isomman hevostytön ystävyys on kullanarvoinen asia uudessa ja jännittävässä talliympäristössä. Isommallekin juniorille kummina tai ”isosiskona” oleminen on merkityksellinen, itsetuntoa
vahvistava rooli. Kiva Kaveri -toiminnan kautta eri-ikäiset löytävät toisistaan myös aitoja ystäviä.


-Tiia-Riinan luo voi aina mennä kysymään apua tai vaikka juttelemaan, kertoo pikkukaveri Inga Koskenniemi omasta kaveristaan. –Meillä on myös samat lempparihevoset, täydentää iso kaveri Tiia-Riina Niemelä.


Vaikka kaveruksilla saattaa olla paljonkin ikäeroa, yhteisen tekemisen ja tempausten kautta löytyy mielekästä yhteistä puuhaa. Annettavaa on puolin ja toisin.


-On mukava seurata pienempien oppimista ja edistymistä ja muistella myös millaista oli, kun itse oli pienempi. Nuoremmilta saa monesti myös erilasia ja uusia näkökulmia asioihin, pohtii iso kaveri Linda Ervasti.


Kulttuuri kasvaa toimintamalleista


-Kiusaamiseen on sen alettua hyvin vaikea puuttua. Koulumaailmassa käytäntöjä ja tukitoimia jo on olemassa, mutta harrastepuolella tilanne on toinen, Lindahl-Luomala pohtii. - Ei ole välttämättä tietoa, taitoa
tai resursseja puuttua. On helpompi keksittyä valmennukseen tai treenaamiseen, ja näin juniorien keskinäiset välit saattavat pahassa tapauksessa mennä huonoksikin.


Kiva Kaveri -toiminnalla on tarkoitus luoda avointa, hyväksyvää ja kannustavaa ilmapiiriä, jossa kiusaamiselle ja jengiytymiselle ei ole tilaa. Hyvistä tavoista tulee ajan kanssa vallitseva toimintakulttuuri.


-Tärkeää on se, että luodaan rakentavia toimintamalleja huonojen sijaan, kannustetaan ystävystymiseen, auttamiseen ja yhteydenpitoon, puntaroi Kaisa Koskenniemi, tuntiratsastaja ja ratsastavan junnun äiti. -Kaikki työ, mitä kiusaamisen ehkäisemiseksi voi tehdä, on tarpeellista työtä.
Teksti ja kuvat: Neena Kuukasjärvi

"Tallilla tulee hyvä Fiilis" Rantalakeus 1.7.2015

OUSA:n valokuvauskilpailu 2015

Valokuvauskilpailuun saatiin kuusi hienoa valokuvaa. Voittaja palkittiin ratsastuslahjakortilla. Toiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet palkittiin seuratuotteilla. Myös muut kilpailijat palkittiin pienellä lahjalla.

Kilpailun tulokset:

1. Linda Ervastin 21.4.2015 ottama kuva Sarnasta ja Annikasta, 50 ääntä

2. Vilma Seppäsen 29.6.2014 ottama kuva, jossa Sarna on päässyt sunnuntaiaamuna aamutallin jälkeen ulos nauttimaan ihanasta säästä, 15 ääntä

3. Tiia-Riina Niemelän 11.4.2015 koulukilpailujen aikana ottama kuva, jossa Unicum ja Danitus ovat yhdessä ulkona syömässä kisapäivän aurinkoisena iltana, 8 ääntä

4. Henna Pukarin 28.6.2014 koulukilpailuissa ottama kuva "Alastra", 5 ääntä

5.Anni-Noora Niemelän ottama kuva "Anna", 4 ääntä

6. Daniela Pisanon ottama kuva "Unitarhassa", 3 äänt


Kilpailun voittajalta Linda Ervastilta pyydettiin lisää valokuvia ja kuvista teetätettiin seinäkalentereja, joita seuralaisten oli mahdollista ostaa itselleen.

OUSA-iltapäivä 2015

Lauantaina 29.6. vietimme OUSA:n iltapäivää, jossa juhlistettiin Oulunsalon Ratsastajien saamaa tunnustusta Pohjois-Suomen parhaana ratsastusseurana vuonna 2014. Myös kivakaveritoiminnassa oli mukana jo 61 lasta ja nuorta. Iltapäivän aikana nautimme hyvästä kakusta ja näytöksistä. Oulunsalon Ratsastuskoulun tallimestari Niko kertoi työstään ja opettaja Petri kertoi meille kouluratsastuksesta.
Kivakaverit järjestivät ohjelmaa oman toimintansa esittelyn, ponileikin ja leikkimielisen kilpailun muodossa. Kilpailussa kivakaverit ratsastivat yhdessä pujottelurataa ja finaalissa piti kuljettaa täysi vesilasi maneesin päästä päähän. Hevosina kilpailuissa oli Fidello, Danitus ja Catleen. Iltapäivän aikana jaettiin myös seuran
valokuvauskilpailun palkinnot.

Lehtijuttu Hevoset ja Ratsastus -lehdessä 2/2015

Seuramme kivakaveritoiminnasta tehtiin lehtijuttu Hevoset ja Ratsastus -lehden numeroon 2/2015. Jutun kirjoitti ja kuvat otti Neena Kuukasjärvi.

N

Alueen paras seura 2014

Oulunsalon Ratsastajat valittiin Pohjois-Suomen parhaaksi seuraksi vuonna 2014. Suomen Ratsastajainliiton valintaperusteet olivat seuraavat:

"Oulunsalon Ratsastajat ry tarjoaa kaikenikäisille seuran jäsenille itselleen sopivan tavan kehittyä ratsastus ja hevostaidoissa. Toiminta painottuu ratsastuskoulun asiakkaisiin ja lähiseudun yksityisratsastajiin. Seura tarjoaa monipuolisesti kaikentasoisia kilpailuja ja tapahtumia kohderyhmälleen. Seuran nuorisotoiminta on omaa luokkaansa, siitä esimerkkeinä mm. kivakaveri -toiminta ja Ratsastajainliiton hyväntekeväisyyshanke vähävaraisten lasten ja nuorten harrastamisen tukemiseksi. Seuran toiminta kehittyy koko ajan. Seurassa on innokasta aktiivisuutta ja harrastustoimintaa koko elämänkaarella."

Alueiden parhaimmat ratsastusseurat palkittiin 500 euron rahapalkinnolla ja ruusukkeella.


Lisää tietoa SRL:n nettisivuilla: http://www.ratsastus.fi/srl/uutiset/101/0/suomen_p...

Suomen Ratsastajainliiton nuorisopilotti-hanke 2014

Seuramme oli mukana nuorisopilotti-hankkeessa yhteistyössä Oulunsalon Ratsastuskoulun kanssa. SRL toteutti hyväntekeväisyyshankkeen yhteistyössä Hope-järjestön kanssa ja hankkeen suojelijana toimi Presidentti Tarja Halonen. Hankkeen tavoitteena oli nostaa vähävaraisten perheiden nuoria ja lapsia ratsaille.

Oulunsalon Ratsastajat oli vuonna 2014 ainoa seura, joka jatkoi hanketta saman nuoren kanssa. SRL:n tiedotteesta: "Oulun suunnalla yksi tyttö pääsee jatkokurssille hankkeen avulla käymänsä alkeiskurssin jälkeen. Ilman tukea hän ei olisi voinut jatkaa. Kaikki apu otetaan kiitollisena vastaan", Hopen toiminnanjohtaja Eveliina Hostila sanoo."

Postikorttikilpailu 2013

Postikorttikilpailun voittajaksi valittiin Sara Juntusen piirtämä kortti. Toiseksi sijoittui Annika Kiljanderin kädenjälki ja kolmanneksi toinen Sara Juntusen kortti. Kortteja myytiin myöhemmin seuran tapahtumissa.

Kilpailun voittajat palkittiin seuratuotteilla.

Iskulausekilpailu 2013

Iskulausekilpailun voitti selvällä äänienemmistöllä Julia Kiiskin ehdotus "Kavioheiton edellä". Toisen ja kolmannen ja sijan välillä oli tiukka taisto. Toiseksi sijoittui Tuija Lindahl-Luomalan ehdotus "Kavion kopsetta, hersyvää naurua, iloista yhdessä tekemistä, OUSA". Kolmanneksi ylsi Aino Tuomaalan ehdotus "Osaamista, kisaamista ja kaikkea kivaa hevosten kanssa - OUSA".

Halloween-kilpailut 2012
Vuoden 2012 halloween-kilpailujen Pari Kür -suoritukset on taltioitu seuramme YouTube-kanavalle, josta löydät ne suoraan alla olevien linkkien kautta.


Linda - Josi & Heini - Unicum

Alisa - Roberto & Julia - Lester

Johanna - Josi & Anni - Percival

Elli - Lester & Henna - Saporo

Riina - Catleen & Henna - Silvano

Tuija - Duero Mers & Tarja - Lester

Mervi - Wilminkety & Suvi - Elari

Annika - Josi & Anne - Percival

Halloween-kilpailut 2011

Vuoden 2011 halloween-kilpailujen Pari Kür -suoritukset on taltioitu seuramme YouTube-kanavalle, josta löydät ne suoraan alla olevien linkkien kautta.


Tarja - Lester & Veikko - Elari

Riina - Anna & Henna - Rhus W

Sarianna - Fidello & Tuija - Unicum

Alisa - Saporo & Veera - Silvano

Heini - Elari & Linda & Percival

Elli - Josi & Elisa - Percival