Otsikko

"Pukuteema istuu ratsastukseen"

Elli Myllymäki ja Cami ” Intiaaniratsukko sotamaalauksineen”

©Linda Ervasti

2.11.2013

”Kavion heiton edellä”

Tallin käytävillä vilisee kaikenlaisia hahmoja upeissa asuissaan, kaunistaen ja varustaen ratsujaan, jännitys on käsin kosketeltavissa. On lauantaiaamu 2.11.2013 ja Halloween – kouluratsastus kilpailuidemme aika.

Kavion kopse kuuluu jo maneesista ja pian alkaakin kilpailuiden ensimmäinen luokka ja tuomari on valmiina tehtäväänsä. Kaikki toimihenkilöt tietävät tehtävänsä ja kilpailut sujuvat suunnitelmien mukaan.

Kilpailunjohtaja Riina on myös pestannut ”raadin” valitsemaan kaikista luokista sekä yleisöstä ”parhaimman asun”, jotka palkitaan hienolla ruusukkeella.

Tallitoimikunnan ylläpitämä kioski on pullollaan mitä ihanimpia herkkuja, unohtamatta Veikon maukkaita makkaroita.

Hyvä yhteistyö Oulunsalon ratsastuskoulun yrittäjä Helena & Kari Mattilan ja koko tallin henkilökunnan kanssa on mahdollistanut hienot kilpailumme jo vuosien ajan. Tallin opetushevoset ja -ponit ovat mitä parhaimpia ratsuja kaikentasoisille ja ikäisille kilpailu tilanteissakin.

Seuraan kilpailuja ihastellen hienoja suorituksia, upeita pukuja, odottaen omaa vuoroani. Seuralaisemme toimivat hienosti ja esimerkillisesti kisapäivinä joten voin huoletta keskittyä omaan suoritukseeni, toimihenkilö tehtävieni ohella.

Kaikki ratsukot poistuvat kilpailusuorituksestaan hymyssä suin ja ratsut saavat ansaitut kiitokset ja taputukset.

Kolme luokkaa on ohi ja voittajat ja sijoittuneet on selvillä ja palkinnon jaot pidetty. Väliajalla on Halloween- esitys, jossa olen mukana ja sen jälkeen onkin jo illan kohokohdan aika, OUSA:n parikür luokka on alkamassa.

Ensimmäinen pari saapuu musiikin saattelemana radalle ja luokka alkaa.

Musiikit, asut ja parisuoritukset ovat jälleen kerran upeita, yleisö antaa jokaiselle parille mahtavat aplodit, sen on jokainen pari ansainnut.

Vielä palkintojenjako, kouluradan purku, hevoset ja talli kuntoon ja kilpailut ovat ohi.

Upea päivä takana, kaikki toimi hienosti ja odotan jo innolla ensivuoden Halloween- kilpailujamme.

”Kavion kopsetta, hersyvää naurua, iloista yhdessä tekemistä, OUSA”

- Oulunsalon Ratsastajat Ry:n puheenjohtaja Tuija Lindahl-Luomala-


Oulunsalon Ratsastajat Ry:

Oulunsalon Ratsastajat ry on 11.12.2007 perustettu ratsastusseura. Seura hyväksyttiin SRL:n jäsenseuraksi 18.12.2007. Seura toimii tiiviissä yhteistyössä Oulunsalon Ratsastuskoulun kanssa ja heidän tiloissaan. Oulunsalon Ratsastajat Ry pyrkii toiminnassaan siihen, että kaikenikäiset seuran jäsenet löytävät itselleen sopivan tavan kehittyä ratsastus- ja hevosmiestaidoissa riippumatta tämän hetkisestä taitotasosta Seuraava tapahtumamme on 7.12.2013 jolloin vietämme seuran pikkujouluja ja OUSA- Cup este 2013 vuoden viimeistä osakilpailua.Lisää toiminnasta löydät www.oulunsalonratsastajat.net

Järjestämme tänä vuonna kahdeksat kilpailut, vuoronperään koulu- ja esteratsastuskilpailuja, joista kahdet ovat olleet seuratason ratsastuskilpailuja. Perinteeksi muodostuneet Halloween- kouluratsastus kilpailumme järjestetään jo 5.kerran. Yleisö ja ratsastajat ovat voineet halutessaan pukeutua teeman mukaisesti. Aina kilpailussamme onkin ollut aivan upeaa puku loistoa ja tunnelma kisapäivänä on huikea.

Ensimmäisenä vuonna kilpailuissamme oli normaali kouluratsastus luokkien lisäksi Halloween- katrilli, josta saimme idean OUSA:n leikkimielinen pari-Kür luokasta. Luokka onkin toteutettu sen jälkeen joka Halloween- kilpailuissamme muiden luokkien lisäksi.

OUSA:n parikür on helppo, leikkimielinen ohjelma, vaikka kür:it maailmalla ovatkin yleensä korkeamman tason kouluohjelmia. Kür on lyhyesti sanottuna yksilöllinen vapaaohjelma, jossa suoritetaan vaaditut liikkeet musiikin tahdissa. Jokainen pari tekee ohjelman itse ja valitsee siihen sopivan musiikin. Ohjelma koostuu pakollisista ja valinnaisista liikkeistä. Valinnaisilla liikkeillä ohjelman vaativuustasoa voi nostaa. Mukaan voivat kuitenkin tulla kaiken tasoiset ratsukot!

Tuija Lindahl -Luomala omassa suorituksessaan Afrikan kanssa.© Joanna Kuosmonen


Matleena Myller & Alastra © Joanna Anni Paakkari & Afrika. © Joanna

Inga Koskenniemi – Lester . © Joanna Kuosmonen

Ratsukot menossa maneesiin verryttelemään. © Maija Laine


Tiia-Riina Niemelä & Henna Pirkola lukemassa arvostelu lappujaan kilpailuiden päätyttyä.

Tytöt saivat ruusukkeet ja sijoittuivat parikür – luokassa.© Maija Laine


Yleisöä kilpailuiden alussa © Maija Laine


Essi Sarajärvi – Sarna & Anniina Pelttari – Elari , parikür- ohjelmassaan.

© Joanna Kuosmonen


Sara Juntunen & Elari palkintojenjaossa .Palkintoja jakamassa tuomari Heidi ja kilpailunjohtaja Riina.©Linda Ervasti


Annika maksamassa lähtö maksuaan kansliaan Matleenalle. © Maija Laine


© Maija Laine

Halloween- esityksessä mukana olivat:

Niko & Fidello, Kaisa & Catleen,

Tuija & Sheila ja Matleena & Lester.

© Joanna Kuosmonen


Silvano& Rhus W ratsastajineen parikür- ohjelmassaan. © Joanna

Annika Kiljander ”Asterix” & Unicum ja Tarja Pirnes ”Obelix” & Unadonna lopputervehdyksessä. © Joanna Kuosmonen

Tuomarin antamien pisteiden laskemista,

joiden mukaan määräytyy paremmuusjärjestys kilpailuissa

© Maija Laine